Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Επιστολή Προέδρου του Συλλόγου μας ώς απάντηση στην Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μετ/σης



Αγαπητή κα. Αντωνοπούλου,

Με πολύ κόπο, είναι αλήθεια, θα αποφύγω να απαντήσω στην επιστολή σας χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς, σε αντίθεση με εσάς...
Το ύφος και η δομή της επιστολής σας θυμίζουν παλαιοκομματισμό, ο οποίος δεν μου ταιριάζει καθόλου.

Μπαίνω λοιπόν αμέσως στις απαντήσεις στις δικές σας αιτιάσεις:

1.                 Ο «επιστολογράφος» μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων, απέδειξαν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Μάιο του 2011 και τον Μάιο του 2012 με έγγραφα που παρέδωσαν στο σώμα μέσω των αείμνηστου Βασίλη Πανουργιά και του Αν. Δημοτικού Συμβούλου Κου Ευστράτιου Σαραούδα, ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για τη διεξαγωγή του προγράμματος «Χαρούμενο Καλοκαίρι». Δεν εννούσα το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως εσείς καταλάβατε.
2.                 Επί δύο έτη τόσο σε συνεδρίαση της ΔΕΠ, όσο και σε συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς παιδείας, ζητάμε τα οικονομικά στοιχεία, όχι για να σας κατηγορήσουμε, αλλά για να μπορέσουμε να καταθέσουμε εμπεριστατωμένη εναλλακτική πρόταση.
3.                 Δεν εμφανίζομαι ως εκπρόσωπος όλων των Συλλόγων Γονέων αλλά επαναλαμβάνω την πάγια θέση μας, η οποία είναι η δωρεάν διεξαγωγή του προγράμματος χωρίς αποκλεισμούς. Να ξέρετε ότι επειδή είμαστε γονείς, και όχι πολιτικοί, η θέση μας δεν αλλάζει, όπως η διάθεσή μας, ανάλογα με τις εποχές.
4.                  Καταλάβατε ότι ο «επιστολογράφος» καταφέρετε απαξιωτικά κατά της διοργανώτριας εταιρείας και ειρωνεύεται το γεγονός ότι αυτή διαθέτει πιστοποίηση ISO. Αυτή η διάγνωσή σας πραγματικά αξίζει ISO, αφού όποιος διάβασε την επιστολή μου κατάλαβε ότι υποστηρίζω το γεγονός ότι εάν η εταιρεία έχει ISO δεν φρόντισε να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το πρωτόκολλο αυτό, όταν, λόγου χάριν, πέρυσι διακόπηκε το πρόγραμμα για μια εβδομάδα και οι γονείς δεν αποζημιώθηκαν. Επιπλέον, ότι εάν και προβλέπεται από τις διαδικασίες πιστοποίησης ISO, η εταιρεία δεν φρόντισε οι γονείς να συμπληρώσουν ειδική φόρμα εντυπώσεων στο τέλος της «παροχής». Το ISO είναι καλό όταν τηρείται.
5.                 Μιλάω εξ’ ονόματός μου. Η επιστολή μου είναι προσωπική και, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων έχει το δικαίωμα αυτό. Επιπλεόν εξασκώ το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει ο κάθε ενεργός πολίτης και μοιραία υπογράφω με την ιδιότητά μου.
6.                 Αφού βλέπετε φαντάσματα και πίσω από κάθε πρόσωπο ψάχνεται να βρείτε πολιτική και κομματική υπόθαλψη, θα σας δώσω την είδηση που ψάχνετε δηλώνοντας ότι: "Είμαι πολιτικά φίλος με όποιον έχει όραμα για την πόλη, θα είμαι στο πλευρό του Υποψήφιου Δήμαρχου που δεν θα είναι συμβιβασμένος με την διάλυση. Αυτόν που δεν θα αγωνιά παρά μόνο για τη θέση του, που δεν θα είναι ανήμπορος να εμπνεύσει και να εμπνευστεί από την αυτοδιοικητική ιδέα και το όραμα και θα είναι αυτός που θα ξαναδώσει Ελπίδα στη Μεταμόρφωση".

Δεν ξέρω εάν σας ικανοποιούν οι απαντήσεις μου αλλά περιμένω και εγώ κάποιες από εσάς.
Στις κύριες αιτιάσεις της επιστολής μου ΔΕΝ μπήκατε καν στον κόπο να απαντήσετε καλύπτοντας την έλλειψη επιχειρηματολογίας σας από την κατηγορία ενάντιά μου για την όποια πολιτική ή άλλη υπόθαλψη. Σας ερωτώ ευθέως λοιπόν:

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η :

Στην επιστολή σας γράφετε: “Η μόνη προβλεπόμενη διαδικασία είναι η απ’ευθείας ανάθεση αφού η σύμβαση είναι μικρότερη των 20000 ευρώ”. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3731/2008 (άρθρο 10, παρ.13) ρητά αναφέρεται ότι : “Οι Δήμοι και οι κοινότητες, οι σύνδεσμοί τους, τα νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τα ιδρύματά τους ΔΥΝΑΝΤΑΙ να αναθέτουν με απευθείας με συνοπτική διαδικασία κλπ…” 
Δύνανται λοιπόν, δεν υποχρεούνται !
Εχετε άγνοια του νόμου ή αποκρύπτετε την αλήθεια;
Στο προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξής σας μιλάτε για «Συμμετοχική, ανοικτή Διοίκηση», πιστεύετε ότι αυτό το μοντέλο διοίκησης που υποσχεθήκατε συνάδει με την πρακτική των απευθείας αναθέσεων;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η :
Το μοναδικό μέτρο σύγκρισης, όπως είπατε, που έχετε είναι: «Μερικά τηλέφωνα που έκανα στους γονείς και μου είπαν ότι είναι ευχαριστημένοι»! Δεν προσκαλέσατε κανέναν, δεν ζητήσατε προσφορές, δεν αξιολογήσατε. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να μιλάτε για «Το καλύτερο πρόγραμμα»; 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3η:
Χρησιμοποιήσατε τη λέξη «Επιλέγαμε» εννοώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τη συγκεκριμένη εταιρεία. Μα, είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο ο Δήμαρχος της πόλης, το 2011, όσο και ο τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος, το 2012, να δηλώνουν ότι δεν πρόλαβαν για κάτι καλύτερο ή έστω διαφορετικό. Το διάστημα Οκτώβριος 2012 – Ιανουάριος 2013, μάλιστα, εργάστηκαν στον Δήμο μας θεατρολόγοι, μουσικοί κ.λπ οι οποίοι προορίζονταν για τη διεξαγωγή του προγράμματος «Χαρούμενο Καλοκαίρι» των οποίων καθυστέρησε η διαδικασία πρόσληψής τους με αποτέλεσμα να προσφέρουν υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης σε σχολεία της πόλης και οφείλω να ομολογήσω με ιδιαίτερη επιτυχία. Πώς «Επιλέγατε» λοιπόν;

ΕΡΩΤΗΣΗ 4η:
Σας ικανοποιεί το email επικοινωνίας που αναγράφεται στη δήλωση συμμετοχής και είναι το giouhou 05@yahoo.com Είναι υπηρεσιακό email αυτό; Σε έτερο “επιστολογράφο” που χαρακτήρισε δικαίως, το Δήμο Μεταμόρφωσης, ως ο “Δήμος Yoohoo”, στείλατε ανάλογη επιστολή;

Κα Αντωνοπούλου,

Μπήκατε στον κόπο να συντάξετε μια απαντητική επιστολή με μόνο στόχο να αποπροσανατολίσετε, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.
Αυτό είναι μια σαφής ένδειξη της ανεπάρκειάς σας. 
Ανεπάρκεια την οποία κρύβετε επιμελώς επικαλούμενη την οικονομική κρίση
και πετώντας το μπαλάκι στο Σύλλογο Γονέων και στο μικρό θεσμικό μου ρόλο.
Η  απουσία ουσιαστικών επιχειρημάτων φάνηκε με την έλλειψη απαντήσεων στις δικές μου αιτιάσεις.
Ως μοναδικό πολιτικό σας επιχείρημα χρησιμοποιήσατε το γεγονός ότι αυτό το πρόγραμμα βρήκατε, αυτό ακολουθήσατε και αφού πήρατε κάποιους γονείς τηλέφωνο και η εταιρεία έχει ISO ακόμη καλύτερα! 
Αναγράφεται,δε, ανακριβώς ότι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο από όταν "πρωτολειτούργησε". Να σας θυμίσω ότι το 1ο "Χαρούμενο Καλοκαίρι" λειτούργησε την περίοδο ΙΟΥΝ-ΙΟΥΛ 2009, με προσλήψεις εποχικών, υπό τον κο Αντώνη Μαιτό και ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !
Όσον αφορά την απορία σας εάν υπάρχει εξουσιοδότηση από το Σύλλογο του 1ου Δημοτικού για την επιστολή μου, κάντε μια αίτηση που να ζητάτε τα στοιχεία και θα σας απαντήσουμε... σύντομα. Σε κάθε περίπτωση πιο σύντομα απ΄ότι απαντά η Δημοτική Αρχή στις αιτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων για την παροχή εγγράφων...



Στρογγυλούδης Γεώργιος
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
1ου Δημοτικού Σχολείου Μετ/σης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου